Prachtige foto`s schieten in de natuur, zelfs op lange afstanden met uw telelens, zonder veel geld te investeren. Naturestuff biedt u de perfecte oplossing voor deze uitdaging! De Naturestuff NEK-serie beslaat o.a. de NEK-4 en de NEK-6 statiefkoppen, welke gemaakt zijn om telelenzen op uw statief makkelijk te kunnen bewegen en toch stille beelden te kunnen maken. Ook is er de NEK-1 swivelhead; een compacte statiefkop voor op uw monopod.

De swingheads van Naturestuff hebben een veel lagere aanschafprijs dan andere merken, zónder in te leveren op de kwaliteitseisen die gesteld worden aan materiaal wat vooral in de natuur gebruikt wordt.

Naturestuff NEK-1
De swivelhead statiefkop NEK-1 is een lichte en compacte statiefkop bedoeld voor gebruik op een monopod (éénpootstatief). Behalve een veel lagere aanschafprijs onderscheidt de NEK-1 zich op nog een punt op swivelheads van andere merken; een handig anti-rotatiemechanisme wat ervoor zorgt dat uw camera in elke stand vastgeklemd blijft 

Verder heeft deze kop een arca-type quick-releaseclamp, wat betekent dat u uw apparatuur snel op en van uw monopod kunt verwijderen. Snel kunnen reageren is in de natuurfotografie een vereiste, u wilt beslist niet met de bevestiging van uw materiaal bezig zijn als er een prachtig hert voorbij wandelt.

Omdat er een enorm aanbod van lenzen bestaat wordt de quick-release lensplate niet standaard meegeleverd. Voor uw lens is een specifieke plate beschikbaar, kijk in het menu links voor de diverse types. Ook diverse op het Arca Swissontwerp gebaseerde lensplates van onder andere de merken Kirk, Jobo, Really Right Stuff, Redged en Wimberley kunnen op de NEK-1 worden gebruikt.

Het eigen gewicht van de Naturestuff Nek-1 is 300g, het draagvermogen is maximaal 2.5kg.

Naturestuff NEK-4

Voor het gebruik van grote en zware telelenzen is er in onze beleving maar één goede oplossing mogelijk, het gebruik van een swinghead statiefkop. De NEK-4 van Naturestuff is bedoeld voor gebruik op een tripod (driepootstatief). De NEK-4 heeft een egonomische vormgeving, is zeer precies gefabriceerd uit massief aluminium onderdelen en is geanodiseerd afgewerkt met een krasbestendige zwarte laklaag.

Met deze mooi afgewerkte en gelagerde statiefkop kunt u uw zware materiaal zonder kracht te gebruiken op een soepele manier naar alle hoeken van uw blikveld bewegen. Omdat uw materiaal aan het statief hangt in plaats van erop staat, heeft u veel minder last van hinderlijke trillingen van bijvoorbeeld uw handen. Uiteindelijk resulteert dit in de vlijmscherpe foto`s waar u als natuurfotograaf naar streeft.

Bij de NEK-4 swinghead van Naturestuff wordt standaard geen quick-release lensplate meegeleverd, kijk in het menu links voor de beschikbare types voor uw materiaal. Ook diverse, op het Arca Swissontwerp gebaseerde lensplates, van onder andere de merken Kirk, Jobo, Really Right Stuff, Redged en Wimberley kunnen op de NEK-1 worden gebruikt.

Het eigen gewicht van de Naturestuff Nek-4 is 1540g, het draagvermogen is maximaal 15kg.

 

Naturestuff NEK-6
De NEK-6 is een doorontwikkelde versie van de NEK-4. Door verdere verbetering van diverse onderdelen werkt deze swinghead nóg soepeler, stabieler en sneller dan haar voorganger. Ook bij de NEK-6 swinghead van Naturestuff wordt standaard geen quick-release lensplate meegeleverd, kijk in het menu links voor de beschikbare types voor uw materiaal. Diverse, op het Arca Swissontwerp gebaseerde lensplates, van onder andere de merken Kirk, Jobo, Really Right Stuff, Redged en Wimberley kunnen op de NEK-6 worden gebruikt.

De NEK-6 is zelfs nog iets lichter dan de NEK-4, het eigen gewicht van de Nek-6 is 1500g, het draagvermogen is maximaal 15kg.