Naturestuff NEK-1
De swivelhead statiefkop NEK-1 is een lichte en compacte statiefkop bedoeld voor gebruik op een monopod (éénpootstatief). Behalve een veel lagere aanschafprijs onderscheidt de NEK-1 zich op nog een punt op swivelheads van andere merken; een handig anti-rotatiemechanisme wat ervoor zorgt dat uw camera in elke stand vastgeklemd blijft .

Verder heeft deze kop een arca-type quick-releaseclamp, wat betekent dat u uw apparatuur snel op en van uw monopod kunt verwijderen. Snel kunnen reageren is in de natuurfotografie een vereiste, u wilt beslist niet met de bevestiging van uw materiaal bezig zijn als er een prachtig hert voorbij wandelt.

Omdat er een enorm aanbod van lenzen bestaat wordt de quick-release lensplate niet standaard meegeleverd. Voor uw lens is een specifieke Naturestuff lensplate beschikbaar, kijk in het menu links voor de diverse types. Ook diverse op het Arca Swissontwerp gebaseerde lensplates van onder andere de merken Kirk, Jobo, Really Right Stuff, Redged en Wimberley kunnen op de NEK-1 worden gebruikt.

Het eigen gewicht van de Naturestuff Nek-1 is 300g, het draagvermogen is maximaal 2.5kg.