Naturestuff NEK-4
Voor het gebruik van grote en zware telelenzen is er in onze beleving maar één goede oplossing mogelijk, het gebruik van een swinghead statiefkop. De NEK-4 van Naturestuff is bedoeld voor gebruik op een tripod (driepootstatief). De NEK-4 heeft een egonomische vormgeving, is zeer precies gefabriceerd uit massief aluminium onderdelen en is geanodiseerd afgewerkt met een krasbestendige zwarte laklaag.

Met deze mooi afgewerkte en gelagerde statiefkop kunt u uw zware materiaal zonder kracht te gebruiken op een soepele manier naar alle hoeken van uw blikveld bewegen. Omdat uw materiaal aan het statief hangt in plaats van erop staat, heeft u veel minder last van hinderlijke trillingen van bijvoorbeeld uw handen. Uiteindelijk resulteert dit in de vlijmscherpe foto`s waar u als natuurfotograaf naar streeft.

Bij de NEK-4 swinghead wordt standaard geen quick-release lensplate meegeleverd, kijk in het menu links voor de beschikbare types plates van Naturestuff. Ook diverse, op het Arca Swissontwerp gebaseerde, lensplates van onder andere de merken Kirk, Jobo, Really Right Stuff, Redged en Wimberley kunnen op de NEK-4 worden gebruikt.

 Het eigen gewicht van de Naturestuff Nek-4 is 1540g, het draagvermogen is maximaal 15kg.